Webb

Närvaro på webben är i princip obligatorisk oavsett om vi vill det eller inte, för utan någon träffbild på ert företags namn, produkt eller tjänst så finns ni inte. Även om ert företag existerar, men saknar träffar på webben så förutsätter “sökaren” att ni inte existerar.

Trots att alla vet att man ska finnas på Internet, är det komplext att veta “vad som är vad” och vart ert företag bör finnas med för bästa exponering. Nedan beskriver vi några av de tjänster vi hjälper er med och samtidigt analysera vilken synbarhet som är rätt för er och därefter skräddarsyr vi er närvaro på webben.

“Närvaro på internet, lika självklar som att borsta tänderna”

Hemsida

Då hemsidan är ert företags skyltfönster utifrån så finns det en hel del man behöver tänka på. Första beslutet ni ska ta är “hur vill vi uppfattas?”

Därefter får ni ta ställning till om hemsidan ska användas för att attrahera nya kunder, vårda befintliga eller om den ska vara en samlingsplats för information. Oavsett användningsområde så behöver ni fastställa vilka funktioner hemsidan bör innehålla och inte minst vilken design och struktur den ska ha.

År 2016 så sker över 55% av alla sökningarna på Internet med en mobiltelefon eller surfplatta, trots detta är det långt ifrån alla företag som har en mobilanpassad hemsida.

Att mobilanpassa sin hemsida har många fördelar, dels “gillar” Google hemsidor som är mobilanpassade (dvs. responsiv) då de rankas högre i Googles träfflista. Mobilanpassad hemsida underlättar för era besökare att stannar kvar på sajten då den anpassas efter mobiltelefonen eller surfplattan som används.

Trenden att söka mobilt fortsätter att öka, frågan är hur stor del som söker mobilt redan inom 3 år? 80%???

Kontakta oss så berättar vi mer.

Landningssida

När en ny besökare hamnat på er hemsida har de på några få sekunder fattat avgörande beslut om ert företag:

  1. Kan de hjälpa mig?
  2. Har jag kommit rätt?
  3. Kan jag lita på företaget?
  4. Hur får jag kontakt?

Om dessa fyra frågeställningar inte besvaras enkelt och snabbt på er hemsida är sannolikheten istället stor att dina konkurrenter får en ny kund!

Vi kan skapa en sida som möter besökarens förväntningar perfekt, med det innebär det att vi endast fokuserar på den del i verksamheten ni önskar få fler kundkontakter ifrån. Sidan får då ett eget domän (www.adress.se) Landningssidan är således ett komplement till företagets ordinarie hemsida, landningssidans primära uppgift är endast avsedd för kundkontakter gällande en specifik produkt eller tjänst som ni tillhandahåller.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Sökmotorannonsering - SEA

Search Engine Advertising eller Sökordsannonsering innefattar alla sätt att man kan annonsera på sökmotorerna (Ex. Google, Bing, Safari, Yahoo). Den absolut vanligaste annonseringen är Google Adwords (sponsrade länkar). Betalningsmodellen i Adword fungerar som en aktiemarknad, där ni fastställer hur mycket pengar ett “klick” till er hemsida är värd. Därefter läggs en “pott” med tänkt budget för synbarhet per dygn, vecka eller månad.

Det förekommer även annonsering där man betalar per-tusen-visningar (CPM).

I de fall vi tillsammans med er väljer att annonsera på sökmotorer fastställer vi gemensamt vilket budskap, produkt eller tjänst som annonseringen ska avse.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Sökmotoroptimering - SEO

Search Engine Optimization eller Sökmotoroptimering är det man gör för att hamna högre upp på sökmotorerna. Det är alltså ingen placering man kan betala för!

Sökmotoroptimering innebär att vi arbetar med innehållet på hemsidan för att nå en högre plats på den organiska listan på sökmotorerna (ex. på Google). I dag tar sökmotorer hänsyn till nästintill allt från rubriksättning, kvaliteten på texten och synonymer till inlänkningar och deras relevans.

När det gäller SEO gör vi en sökordsanalys för att optimera hemsidan på bästa sätt!

Kontakta oss så berättar vi mer.

Sökmotormarknadsföring - SEM

Search Engine Marketing eller Sökordsmarknadsföring innefattar all marknadsföring på sökmotorer oavsett om man betalar för det eller inte. SEM är med andra ord SEA + SEO.

Kontakta oss så berättar vi mer.